Gode råd!                    
 
         Hvis du tænker at anskaffe dig en lille undulat,er der nogle ting der er meget vigtige at vide på forhånd.        
  Du er altid velkommen til at skrive til mig og få en dybere forklaring.Eller søge information på www.undulatsiderne.dk  der kan du finde svar på næsten alt!
                                                    
 
   

1) Det vigtigeste af alt er at vide at undulater er flokdyr.Det er utrolig synd at holde en undulat alene. Selvom man elsker sin lille fugl,og selv mener at man giver den al det bedste,er det ingenting i forhold til hvad en artsfælle kan give den.
2 undulater sammen vil lege med hinanden,pudse hinandens fjer,made hinanden og elske hinanden hele deres liv. 2 undulater sammen kan SAGTENS blive tamme.
Når vi vælger at holde dem i fangeskab,er en artsfælle det mindste vi kan give dem!

2)Undulater har brug for at flyve.Det er naturligt for dem og gør dem både glade og forebygger sygdomme(som motion jo gør) Lad din fugl komme ud at flyve mindst en gang hver dag!


3) Man må ALDRIG bruge plastik siddepinde i buret.Naturgrene er klart at foretrække.Men ellers kan man også købe udmærkede træpinde i forskellige tykkelser hos dyrehandleren.
Grene som mine fugle er meget glade for:
Æblegrene,Pæregrene,Grene fra blommetræer og mirabelletræer.
Pas på at ikke tage grene fra sprøjtede træer eller tæt ved trafikerede veje.


4) I bunden af buret må der IKKE bruges sandpapir.Fuglene kan spise det og blive syge af limen på papiret!
Brug sand i stedet.Strøg et tyndt lag (groft sand uden kul)med evt standskaller over.

5) Giv din fugl en jodblok og kalksten at bide i.Det er livsnødvendigt at den kan få mineraler,der ikke findes i frøblandingen.
Man kan også "nøjes" med en sepiaskal,den indeholder  de fleste vigtige mineraler.


6) En god undulat frøblanding er en selvfølge.Men det er også vigtigt at den ofte(helst hver dag) får diverse frugt og grønt.Man skal dog passe lidt på med for meget frugt,da det kan give tynd mave. Hirsekolbe er nærmest slik.Den feder meget og skal derfor kun gives en til to gange om ugen.
Pas på! Der må IKKE gives avokado.  Frugt og grønt må aldrig serveres direkte fra køleskabet og man skal altid huske at vaske det godt.
 
7) Vedrørende spørgsmål om adfærd henviser jeg  til